Фото: Telegram-канал Гладкова

Пожежі та розтрощені авто: російський Бєлгород потрапив під потужний обстріл (фото, відео)

У суботу, 16 березня, російський Бєлгород потрапив під масований обстріл. Над містом працювала система протиповітряної оборони.

Про це у Telegram-каналі повідомив губернатор області В'ячеслав Гладков. За словами посадовця, зранку було нібито збито вісім реактивних снарядів системи залпового вогню "Вампір" на підльоті до Бєлгорода.

Гладков також повідомив, що внаслідок ракетної атаки загинуло двоє людей — чоловік і жінка. 

"Чоловік їхав за кермом вантажівки, коли в нього потрапив снаряд, після чого машина врізалася в пасажирський автобус. Жителі у ньому не постраждали. Ще одна жінка загинула у гаражному кооперативі, куди вона разом із сином прийшла годувати собак. Жінка загинула на місці. За життя її сина борються медики — у чоловіка осколкові поранення потиличної частини голови, плеча та грудної клітки", — написав Гладков.

Чиновник також заявив, про поранення двох чоловіків: вони отримали закриті черепно-мозкові травми.

Руйнування у Бєлгороді

За словами Гладкова, у семи багатоквартирних будинках вибито вікна, пошкоджено скло на балконах і лоджіях. Також незначно постраждали два соціальні об'єкти та два господарські об'єкти. За попередніми даними, пошкоджено 15 автомобілів.

Також, як зазначає Гладков, у Бєлгородському районі руйнування виявлено у селищі Дубове — пошкоджено шість приватних житлових домоволодінь та дві надвірні споруди. У селищах Північний та Розумне постраждало по одному приватному домоволодінню та по одному автомобілю. Осколками відвідана будівля ТЦ "Сіті Молл".

Нагадаємо, що ніч на 13 березня у Росії загалом пройшла під знаком "бавовни": там заявили про атаку безпілотників і роботу протиповітряної оборони. Дрони потурбували Воронезьку, Курську, Бєлгородську області. У Рязані та в інших регіонах Росії горіли нафтозаводи. Крім цього, територію у Ростовській області через атаку дронів зупинилася робота нафтопереробного заводу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2024 09:59