Фото ілюстративне. Джерело: US Air Force

Через російську атаку на Одещину Румунія підіймала в небо винищувачі F-16

У ніч на 10 лютого у Румунії оголосили попередження для населення прикордонних населених пунктів і підіймали винищувачі F-16. Це сталось під час атаки російських безпілотників Одеської області.

Про це повідомляє міністерство національної оборони Румунії, пише "Європейська правда".

За даними румунської сторони, повітряну тривогу Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій країни оголосила в повітах Тулча і Галац, які межують з Одеською областю.

Водночас жителям повітів до 01:00 за місцевим часом розіслали сповіщення RO-Alert, яке тривало до майже 03:00. Тривога повторилась о 05:00 і тривала до 06:20, повідомляє румунське Міноборони.

Паралельно з військово-повітряної бази Фетешті в обох випадках підіймали літаки F-16 військово-повітряних сил Туреччини "для виконання пошукових місій у національному повітряному просторі в цій ситуації".

В оборонному відомстві Румунії наголосили, що під час тривог не зафіксували жодного порушення свого повітряного простору, але про всяк випадок додатково перевіряють місцевість у Тулчі.

"Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки, здійснені Російською Федерацією на об'єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських дунайських портах. Ці атаки є невиправданими та серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права", — написали в оборонному відомстві.

Обстріл України дронами 9-10 лютого

Російські війська ввечері 9 лютого запустили по території України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед". У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що дрони були запущені з північного та південного напрямів.

Пізніше повідомлялося, що вибухи було чути у Харкові та Одесі. Надалі стало відомо, що росіяни вдарили "шахедами" по Харкову та Великому Бурлуку.

Атака дронами продовжувалася й вночі 10 лютого. Зокрема, усі БпЛА перебували в Ізмаїльському районі, напрямок руху хаотичний.

Нагадаємо, у ніч на 9 лютого російські загарбники також завдали ударів безпілотниками по цивільній інфраструктурі Зміївської громади Харківської області. Внаслідок ворожої атаки постраждав чоловік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 14:01