Фото: КМДА / ілюстративне

Через сильні зливи чотири райони Києва "йдуть під воду"

Чотири райони Києва 6 жовтня потерпають від підтоплень через сильні зливи. Міські служби працюють у посиленому режимі над ліквідацією наслідків негоди. 

Про це у Telegram-каналі повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Влада столиці зазначає, що, попри усі зусилля, система дощової каналізації не може одразу впоратися, адже не розрахована на таку кількість опадів.

"Гідрослужби "Київавтодору" наразі усувають підтоплення на локаціях в Дарницькому, Оболонському, Святошинському і Соломʼянському районах. Та чергують на місцях можливих підтоплень", — йдеться у заяві КМДА.

Нагадаємо, 12 червня у Києві менш ніж за добу випала більш ніж половина місячної норми опадів. Злива такого масштабу в українській столиці — вперше за останні 30 років.

Ще 22 липня у Києві після зливи утворилися "водоспади". Одразу з двох мостів у столиці потекла вода. Внаслідок цього на Набережному шосе фіксують затори.

Також на ріці Десна поблизу Чернігова склалася критична екологічна ситуація. Там потемніла вода та фіксується масовий замор риби. Проте місто не споживає воду з ріки, тому загрози життю та здоров'ю чернігівців немає.

Раніше заступник директора ПрАТ "Київводоканал" повідомив, що через масштабне забруднення річки Десна у столиці України можуть виникнути проблеми із питною водою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 06.10.2024 11:39