Фото: Марія Захарова / news.ru

Через візит вірменського посла до Бучі Росія надіслала Єревану ноту протесту

Москва надіслала Єревану ноту протесту після того, як вірменський посол в Україні разом з делегацією відвідав місце російських злочинів у місті Буча, що на Київщині та передав допомогу для потреб Збройних сил України.

Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, пише "Європейська правда". 

Зазначається, що Захарова назвала "відверто недружнім кроком" візит посла Володимира Карапетяна та керівника одного з районів Єревана Тиграна Тер-Маргаряна до Бучі, який відбувся минулого тижня. Відомо, що Карапетян та Тер-Маргарян у промовах засудили російську агресію. 

"У зв’язку з наданням допомоги для потреб Збройних сил України та зробленими неприпустимими заявами на адресу Росії надіслали ноту протесту МЗС Вірменії", — наголосила вона.

Варто наголосити, що у кінці минулого місяці Москва відкликала свого посла у Вірменії для консультацій. Видання додає, що рішення Росії ймовірно пов’язане із підвищенням напруги у відносинах між Москвою та Єреваном, яке пов'язане з тим, що Вірменія дистанціювалася від Організації договору колективної безпеки та зближується із Заходом. ОДКБ — це військово-політичний блок, який де-факто очолює Росія.

Нагадаємо, у травні речниця російського міністерства закордонних справ Марія Захарова пригрозила завдати ударів по французькій армії, якщо та зайде в УкраїнуЗа її словами, Росія вже спостерігає зростання кількості французьких громадян серед загиблих в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.06.2024 12:31