Андрій Єрмак. Джерело: соцмережі керівника Офісу президента України

Чи боїться Україна перемоги Трампа на виборах у США: відповідь Єрмака

Жоден із кандидатів на посаду президента Сполучених Штатів Америки не хоче перемоги російського диктатора Володимира Путіна у війні. Саме тому Україна не боїться того, що гіпотетично Дональд Трамп знову стане президентом.

Таку заяву зробив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю італійському виданню Corriere Della Sera.

"Ми не боїмося. Після майже трьох років війни як нам бути? Очевидно, що для нас політика США має велике значення, вони — наш головний союзник. І ми добре знаємо, що американське суспільство з нами", — зазначив він.

За його словами, нещодавні зустрічі президента України Володимира Зеленського з Джо Байденом та Камалою Гарріс "були теплими". Однак, з іншого боку, зустріч Зеленського з Трампом теж "минула дуже добре".

"Я був присутній, не розповідатиму подробиць, це відбувалося за закритими дверима, але можу сказати, що ми повернулися зі США впевненими, що жоден із двох кандидатів не хоче дозволити Путіну виграти цю війну та що військова підтримка триватиме", — наголосив керівник Офісу президента України.

Єрмак також акцентував, що Трамп так само постійно каже про необхідність справедливого миру. Він додав, що Республіканська партія, хоча й відрізняється від Демократичної, але добре знає, що це Росія напала на Україну.

Як відомо, президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Головна боротьба триває між кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом і кандидаткою від демократів Камалою Гарріс.

Нагадаємо, що кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Джей Ді Венс заявив, що Україна повинна відмовитися від своїх територій, щоби закінчити війну з Росією. Його вважають одним із найближчих соратників Дональда Трампа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 14:55