Фото: golos.com.ua

Чи допустять спортсменів з Росії та Білорусі до Азійських ігор-2023: рішення МОК

Спортсменів з Російської Федерації та Білорусі не допустять до участі в Азійських іграх-2023. Відповідне рішення ухвалив Міжнародний олімпійський комітет.

Про це повідомляє The Indian Express.

Зазначається, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і Олімпійська рада Азії (OCA) прийняли остаточне рішення не допускати спортсменів з Росії та Білорусі до участі в Азійських іграх, які розпочнуться 23 вересня.

В OCA додали без уточнення, що рішення було прийнято МОК, який, своєю чергою, заявив, що ця ідея "неможлива з технічних причин".

Відомо, що на участь в Олімпійських іграх 2024 року запрошення від МОК отримали 203 країни. Не отримали листа від Міжнародного олімпійського комітету лише три держави, включаючи Росію та Білорусь. Зазначається, що запрошення на участь надсилається за рік до старту Олімпіади — змагання у 2024 році в Франції розпочнуться 26 липня.

Нагадаємо, раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Також Україна розглядає питання участі спортсменів у всіх кваліфікаційних змаганнях до Олімпіади 2024 року в Парижі, навіть якщо в них братимуть участь росіяни та білоруси під нейтральним прапором. Зокрема, ведуться дискусії з всеукраїнськими федераціями та спортсменами.

Своєю чергою міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто виступив за допуск спортсменів з Росії та Білорусії на Олімпіаду. Політик заявив, що "спортсмени не повинні страждати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.09.2023 23:27