Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

Чи довелося бійцям ЗСУ вступати в бій з північнокорейськими військами: відповідь ОТУ "Сіверськ"

Українські військовослужбовці наразі ще не мали бойового контакту з військовими КНДР. Вони також не здавалися у полон на Курському напрямку.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник.

Військовий відповів на питання журналіста, чи фіксували українські воїни присутність військових КНДР у зоні їхньої оперативної діяльності. Також Мисник розповів, чи намагається командування РФ передислокувати північнокорейських солдатів ближче до Курської області.

"Дані розвідки такі є, але поки щодо бойового контакту або полонених у нас немає, поки на цей час немає даних щодо військовослужбовців КНДР", — сказав Вадим Мисник.

Раніше видання The New York Times повідомило, що в Курську області перебазують приблизно п’ять тисяч солдатів із Північної Кореї. Не виключено, що це військові з підрозділу, який називають "елітним". Це може відбутися вже наступного тижня.

Нагадаємо, 25 жовтня міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Марк Рютте переконаний, що залучення північнокорейських військ тільки збільшить втрати серед російських військових. Водночас союзники з Альянсу продовжать надавати Києву допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 14:55