Фото: armyinform.com.ua

Чи існує загроза обстрілів "Калібрами" з акваторій Чорного та Азовського морів: зведення військових

Станом на ранок 19 серпня Російська Федерація не виводила носії "Калібрів" в акваторії Чорного та Азовського морів.

Про це у Telegram-каналі повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі ворожі кораблі відсутні, в Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі перебуває один ворожий корабель, носії крилатих ракет "Калібр" на якому відсутні.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — сім суден, з них шість продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — п'ять суден, з них жодне не рухалось з протоки Босфор", — додали у прес-службі ВМС України.

Станом на ранок 19 серпня носії "Калібрів" у Чорному морі відсутні

Інфографіка: ВМС України

Нагадаємо, у ніч на 18 серпня ворог атакував Україну балістичними, крилатими та керованими авіаційними ракетами, а також ударними БпЛА. Усього росіяни випустили 16 повітряних цілей, збити нашим військовим вдалося 13 — у межах Київської, Сумської та Полтавської областей. На Київщині внаслідок обстрілу пошкоджено 50 будинків та лінії електропередач.

Також 19 серпня вночі у Києві та низці областей оголошували повітряну тривогу. Небезпека була пов'язана із загрозою ударних безпілотників типу "Шахед".

Раніше повідомлялось, що у неділю, 18 серпня, на Херсонщині російські окупанти дроном атакували цивільний автомобіль. Постраждали п'ятеро місцевих мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 07:27