Фото: росЗМІ

Чи існує загроза обстрілу України з Чорного моря: зведення військових

Станом на ранок суботи, 19 жовтня, російська армія вивела в акваторію Чорного моря військовий корабель. Проте на ньому немає крилатих ракет типу "Калібр".

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Як зазначають військові, в Чорному морі присутній один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", але ракети на ньому відсутні. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі чотири ворожі кораблі, з яких три є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 16 ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — 10 суден, з них три продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — вісім суден, з них три рухались з протоки Босфор", — додали у ВМС України.

Станом на ранок суботи, 19 жовтня, російська армія вивела в акваторію Чорного моря військовий корабель

Інфографіка: ВМС України

Раніше повідомлялось, що 18 жовтня, російські загарбники обстріляли Одесу. Внаслідок ракетної атаки в місті пошкоджено житлову забудову, там працювали рятувальні служби.

За даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Нагадаємо, нещодавно керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що російські загарбники накопичують ракети на аеродромах, де базується стратегічна авіація. Ймовірно, таким чином ворог готується до нових масованих ударів по Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 07:27