Фото: Суспільне UA

Чи можна було уникнути повномасштабної війни з Росією: відповідь ГУР

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що питання війни Росії проти України було вирішено ще задовго до повномасштабного вторгнення. Саме тоді, коли наша країна заявила, що хоче бути незалежною державою.

Відповідну заяву Юсов зробив в ефірі програми "БАЗА №2" на "Радіо Байрактар".

"Це відбулося не 2014 року і не 1991-го, а значно раніше. Питання війни власне було вирішено. Вона давно ведеться. Зараз, я дуже сподіваюсь, що це вже фінальна розв'язка, і після неї ми будемо рухатись вільно без російських гир на ногах", — наголосив він.

Представник ГУР зауважив, що, якщо ж говорити про повномасштабну війну, яка розпочалася 24 лютого 2022-го, то це питання не лише до України, а "до всього світу, до архітектури безпеки".

"Як сталося, що у 21 столітті сформувалася така диктатура і такий режим, який нападає на різні держави, анексує частини територій, не визнає суверенітет (йдеться  тільки про Україну), знищує власних громадян, запроваджує диктатуру. Конфлікт цей екзистенційний, тут нічого нового. Не було такого, що до 24 лютого був якийсь миролюбний сусід, який просто хотів дружити, торгувати, а потім щось зіпсувалося. Ні, — це вбивці, це орда, це вороги, які такими були десятки й десятки років. Як можна було уникнути цієї війни? Просто відмовитись від права на існування", — наголосив Андрій Юсов. 

Нагадаємо, один з чиновників НАТО на умовах анонімності спрогнозував, що Україна, ймовірно, не зможе витіснити всі окупаційні війська зі своєї території до кінця 2024 року. Водночас фінансова та військова підтримка Києва не зменшиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 10:59