Георгій Тихий. Джерело: Міністерство закордонних справ України

Чи надаватиме Китай зброю Росії для ведення війни в Україні: заява МЗС

Китайська Народна Республіка не надаватиме зброю Російській Федерації для ведення війни проти України. Ця тема обговорювалась під час візиту очільника українського МЗС до Китаю.

Таку заяву під час брифінгу зробив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий. Посадовець зауважив, що під час візиту очільника МЗС України Дмитра Кулеби до Китаю порушувалась тема постачання зброї РФ.

"Позиція України, що жодна військова підтримка для держави-агресора на предмет зброї недопустима. На що ми отримали відповідь, яку Китай вже озвучував раніше про те, що Китай не надав і не надаватиме зброї Росії", — йдеться у заяві Тихого.

За словами речника МЗС України, Пекін також посилює експортний контроль, зокрема за цивільними дронами. Це потрібно для того, щоб не відбувалася їхня передача Москві.

"Тема лунала детальніше. Я не всі деталі можу розкрити", — резюмував Георгій Тихий.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван І провів зустріч з головою українського МЗС Дмитром Кулебою в Гуанчжоу. Представник України, зокрема, заявив про готовність вести діалог з Російською Федерацією, який базуватиметься на "справедливому мирі".

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що міжнародні партнери України мають чинити тиск на країну-агресорку Росію, аби та погодилася на дипломатичне врегулювання війни та сіла за стіл перемовин.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що російський диктатор Володимир Путін наразі не зацікавлений у мирних переговорах з Україною, які будуть базуватися на міжнародному праві, а не на умовах Кремля. Як зазначили фахівці, кремлівський диктатор і надалі вимагає повної капітуляції України для припинення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2024 18:01