Фото: news.liga.net

Чи очікувати зростання цін на овочі цього року: прогноз Міністерства аграрної політики

Цього року українцям не варто очікувати стрімкого зростання цін на овочі в осінній період, як це було минулого року. Можливе лише сезонне здорожчання.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

За його словами, аграрії у західних, центральних та північних регіонів України почали системно вирощувати овочі.

"Овочів цього року ми виростили в достатній кількості. Інше питання чи зможемо ми їх зберегти, бо інфраструктури для зберігання врожаю до весни не вистачає і вона не може з'явитися дуже швидко. Тому сезонні коливання цін на овочі все ж можуть бути", — наголосив він.

Висоцький зауважив, що попри війну наразі вкладаються великі інвестиції в переробну галузь. Декілька десятків заводів у межах цього року вже запустилися, або перебувають на етапі запуску.

Нагадаємо, на українському ринку досить різко змінилися ціни на сезонні ягоди. Зокрема, суттєво подорожчала малина. Це пов'язано в першу чергу зі скороченням пропозиції даного товару на ринку, адже сезон реалізації цього продукту добігає кінця.

Додамо, раніше аналітики повідомляли, що ціни на моркву в Україні опустилися до небувало низького рівня, через це фермери б'ють на сполох. Вони змушені знижувати вартість цього овоча, оскільки середні сорти продукції не підлягають тривалому зберіганню. Так, наразі фермери пропонують до продажу цей коренеплід по 7-12 грн/кг ($0,19-0,33/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.09.2023 15:58