Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

Чи означає можлива участь Росії у Саміті миру початок переговорів із нею: відповідь Єрмака

Запрошення на другий Саміт миру представника Росії, якому передадуть напрацьований план руху до миру, не варто трактувати як початок перемовин України з Російською Федерацією.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю "Європейській правді".

Він зазначив, що в наступному Саміті миру справді можлива участь представника Росії, якому Україна й інші учасники зустрічі передадуть узгоджений спільний план із реалізації кожного з 10 пунктів "Формули миру".

"Але це не означає початку перемовин з Росією. Ні, не про це йдеться! Ми хочемо, щоби навіть ось така зустріч, на якій можна передати цей план, відбувалася не в форматі Україна — Росія, а за присутності всіх країн, які підтримали наш план", — пояснив він.

Єрмака запитали, чи може стати російський диктатор Володимир Путін тим представником Росії, з яким готова зустрітися Україна.

"Я думаю, що дуже рано про це говорити, хто може бути від них", — відповів керівник Офісу президента України.

Після уточнень, чи означає це, що категоричного заперечення можливості контакту з Путіним вже немає, Андрій Єрмак сказав, що цю відповідь має дати не він, а рішення РНБО.

Нагадаємо, Єрмак також заявив, що потенційна перемога на виборах у США Дональда Трампа не створить загрози для подальшої підтримки України. Кандидат у президенти готовий слухати про те, що відбувається в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2024 22:16