Фото: Pixabay

Чи перетинали цієї ночі російські ракети кордон з Молдовою: заява Повітряних сил

На цей час у Повітряних силах Збройних сил України немає інформації щодо факту перетину повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на нашу країну 29 березня. Ракети летіли у бік кордону з Молдовою.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Моніторингові канали поширювали інформацію про перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами, але, за словами Іллі Євлаша, офіційно підтвердити це наразі не можна.

"Але ця інформація зараз уточнюється. Так, дійсно в ту сторону, в напрямку населеного пункту Ожеве летіли ракети. Але щодо перетину кордону інформації наразі в нас немає", — каже Євлаш.

Зазначимо, що цієї ночі у сусідній з Молдовою Чернівецькій області Сили протиповітряної оборони збили кілька ракет. За даними ОВА, ворог намагався вдарити по об’єкту енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, під час ракетної атаки по Україні 24 березня одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі та перебувала там 39 секунд. В уряді сусідньої країни запевнили, що могли її збити, якби вона порушила повітряний простір іще далі вглиб країни. Водночас речник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський заявляв, що польські військові не збили російську ракету через те, що були впевнені, що вона поверне назад в Україну.

Цієї ночі Оперативне командування Збройних сил Польщі також підіймало літаки, оскільки російські ракети перебували переважно у західних областях України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 11:36