Фото: Міноборони США

Чи підтримують американці додаткову допомогу Україні: результати опитування

Більша частина громадян Сполучених Штатів Америки підтримує надання додаткової фінансової та військової допомоги Україні. Водночас 43% опитаних виступили проти.

Про це свідчать дані національного опитування від NBC News.

Згідно з опитуванням, 26% респондентів заявили про свою тверду підтримку збільшення допомоги Україні, тоді як 29% заявили, що схиляються до цього. При цьому 43% опитаних виступили проти.

Хто виступає за підтримку України

Цікаво, що виборці демократів значно більше підтримують допомогу Україні: 77% висловились за додаткове фінансування та військову допомогу Києву, порівняно з лише 35% прихильників республіканців.

Згідно з дослідженням, загалом американські виборці, незалежно від партійної приналежності, більше підтримують збільшення фінансування для зміцнення безпеки на південному кордоні США, ніж підтримку інших країн, що перебувають у конфліктах, — 74%. Для порівняння, серед інших країн найбільшу підтримку має гуманітарна допомога Сектору Гази — 58%.

Нагадаємо, 20 листопада міністерство оборони США оголосили про надання додаткової допомоги Україні. Збройні сили України отримають військову підтримку на 100 мільйонів доларів. Союзники передадуть додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе Україні захистити свою територію.

США передадуть додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе Україні захистити свою територію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 18:57