Фото: Pexels

Чи підвищать зарплати вчителям найближчим часом: відповідь міністра освіти

Українським вчителям найближчим часом не варто очікувати підвищення заробітної плати. Причина — складна ситуація у державному бюджеті.

Таку заяву зробив міністр освіти та науки Оксен Лісовий на брифінгу під час робочої поїздки на Миколаївщину, пише "Укрінформ".

За словами посадовця, МОН уже розробило концепцію підвищення зарплат українським педагогам, яку виклали в прикінцевих положеннях закону України "Про освіту". Ці зміни передбачають збільшення розміру виплат вчителям до трьох мінімальних заробітних плат, але наразі підвищення не очікується.

"Ми розуміємо, що означає гідний рівень зарплати, у тому числі й щоб спонукати вчителя до саморозвитку та професійного зростання. Але на сьогодні маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона надто складна", — пояснив він.

Лісовий також підкреслив, що на сьогодні понад 70% державного бюджету витрачається на оборону, але коли закінчиться війна, то буде змога реалізувати цю концепцію у першу чергу.

"Нам треба протриматися. Бо позиція президента України, і ми її всі розділяємо, що освіта є пріоритетом "номер один" після оборони. Захистимо країну, відіб'ємо ворога — і переводимо освіту в пріоритет", — заявив очільник МОН.

Нагадаємо, прожитковий мінімум у 2025-2027 залишиться незмінним та становитиме 3 028 гривні для працездатних осіб. Також уряд України не планує підвищувати мінімальну заробітну плату

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.08.2024 14:57