Фото: pixabay

Чи потрібна російська мова у школах: думки українців

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування серед українців, чи потрібна російська мова в школах. Більша частина українців вважають, що російську мову взагалі не варто вивчати в школах.

Про це йдеться в опитуванні КМІС.

52% українців вважають, що російську мову взагалі не варто вивчати в школах. 42% висловилися за вивчення російської мови в певному обсязі.

Результати опитування щодо російської мови в школах

Щоправда, показовими є інші цифри. В усіх регіонах України простежується значне зростання кількості тих, хто вважає, що російську мова взагалі не варто вивчати. Наприклад, на заході України таких було лише 22% у 2019 році, а зараз — 64%.

"Водночас більш симптоматичним є ріст на півдні та сході. На півдні у 2019 році лише 1% вважав, що російську мову не варто вивчати, а зараз практично половина населення (49%). На сході ніхто з респондентів опитування 2019 року не виступив за виключення російської мови з навчання в школах, а зараз таких 30%", — повідомляють у КМІС.

Упродовж 14-22 лютого КМІС провів власне всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус". Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів було опитано 1 тис. 017 респондентів, які живуть у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з громадянами України віком від 18 років. Статистична похибка такої вибірки не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%; 3% для показників, близьких до 25%; 2,1% - для показників, близьких до 10%; 1,5% - для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, росіяни продовжують масово підтримувати війну з Україною. Соцопитування демонструють ріст підтримки громадянами РФ агресії проти нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.03.2023 17:57