Фото: Telegram-канал Олега Кіпера

Чи реально відбудувати зруйновану частину будинку в Одесі, який атакувала Росія: відповідь ОВА

Неможливо відбудувати зруйновану частину будинку в Одесі, по якому росіяни вгатили "шахедом". Наразі експерти досліджують конструкцію, щоб вона була безпечною для жителів міста.

Таку заяву зробив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. За словами посадовця, попередньо експерт після огляду будинку визначив, що відбудувати його неможливо.

"Можливо буде зробити стінку, яка підіпре, забезпечить, щоб далі конструкція не мала ні руху, ні пошкоджень, щоб вона була у безпечному стані. Це попередня інформація", — заявив Олег Кіпер.

Також чиновник розповів про стан будинків, що пошкоджені після минулих російських атак. За його словами, споруди "старого фонду" не відновлювали, їх зносять. Якщо будинок зведений за новими технологіями — його намагаються відновити.

Варто зазначити, що ввечері 3 березня рятувальники завершили пошукову операцію в Одесі після російської дронової атаки на багатоповерхівку. 

Що відомо про обстріл Одеси 2 березня

Вночі 2 березня російська армія завдала удару "шахедами" по Одесі. Внаслідок атаки терористів зруйновано дев'ятиповерхівку.

Через ворожий обстріл загинуло 12 людей, пʼятеро з них — діти. Також поранення отримали ще вісім мешканців багатоповерхівки, які на момент обстрілу перебували у власних квартирах.

Нагадаємо, в Одесі внаслідок російського удару по багатоповерхівці у ніч на 2 березні загинули Анна Гайдаржи та її чотиримісячний син Тимофій. Чоловік Анни й тато малюка Сергій до останнього сподівався, що їх знайдуть живими.

Також під завалами багатоповерхового будинку в Одесі, який атакувала "шахедами" Росія, загинула багатодітна родина військових. 

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що у звʼязку з людськими втратами через російську дронову атаку 3 березня в Одесі та області оголошено Днем жалоби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 09:09