Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Чи тиснуть партнери на Україну щодо переговорів з РФ: Зеленський відповів жартом

Україна робить усе можливе для того, щоб бути у сильній позиції у питанні можливих переговорів з Російською Федерацією. Водночас цей процес буде залежати від виборів у Сполучених Штатах Америки.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами.

Глава держави відповів у жартівливій манері на запитання про те, чи чинять партнери України тиск у питанні початку переговорів з Російською Федерацією: "З роками в цілому у людей вище тиск. Але ж в наших силах слідкувати за цим процесом і бути в достатньо сильній позиції України"

Зеленський, на тлі розмов про готовність Росії до переговорів, заявив, що це залежить від кількох факторів. Глава держави переконаний, що Кремль спостерігатиме за політикою США.

"Сполучені Штати продемонструють політику дуже швидко, після виборів, на мою думку. І з цієї інформації, яку я отримував від кандидатів, це позитив від моїх з ними зустрічей. Я вважаю, що вони не будуть чекати до січня (Коли наступний президент замінить попереднього, — ред.): вони щось не зможуть зробити згідно з їхніми повноваженнями, але щось зможуть", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, на думку аналітиків Інституту вивчення війни, російський диктатор Володимир Путін продовжує показувати свою незацікавленість у мирних переговорах з Україною, використовуючи майбутній саміт БРІКС для легітимації інформаційних операцій Кремля, які неправдиво висвітлюють Україну, яка нібито відмовляється йти на діалог.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2024 15:47