Фото: росЗМІ

Чи зацікавлений Путін у мирних переговорах з Україною: висновок ISW

Російський диктатор Володимир Путін продовжує показувати свою незацікавленість у мирних переговорах з Україною, використовуючи майбутній саміт БРІКС для легітимації інформаційних операцій Кремля, які неправдиво висвітлюють Україну, яка нібито відмовляється йти на діалог. 

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають аналітики, Путін зустрівся з керівниками відомих медіаорганізацій із країн-членів БРІКС у Москві 18 жовтня і заявив, що Росія готова вести переговори з Україною, але згодом заперечив, що Росія "готова продовжувати цю боротьбу" і що "перемога буде за нами". Заяви Путіна є останніми в серії суперечливих його заяв та інших високопосадовців кремлівських чиновників, які намагаються показати Росію як готову до переговорів, одночасно сигналізуючи про те, що Кремль не бажає приймати умови, які не рівносильні капітуляції та знищенню України. 

Путін також заявив 18 жовтня, що Росії необхідно створити умови для міцного миру, і помилково зобразив Україну як державу-агресора у війні, що вкотре вказує на те, що ці умови рівносильні усуненню здатності України захищати себе від можливої ​​майбутньої російської агресії. Путін використав зустріч для просування альтернативних мирних планів Бразилії та Китайської Народної Республіки (КНР), ключові засади яких сприяють Росії. 

ISW продовжує оцінювати, що Кремль не зацікавлений у сумлінних мирних переговорах з Україною і Москва використовує концепцію "мирних планів" чи "переговорів" лише для того, щоб спонукати Захід чинити тиск на Україну з метою домогтися запобіжних поступок щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 06:15