Фото: ukr.radio

Чи варто очікувати масштабного наступу росіян на Півдні України: заява Гуменюк

Окупанти акцентували свою активність на схід у район Старомайорського. Водночас не виключено, що росіяни готують новий наступ, адже наразі відсутнє застосування ними бронетехніки.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що росіяни проводять потужні ротації. Це, на її думку, означає, що в окупантів не все дуже гарно та спокійно у війську.

"Це ми знаємо через те, що результати нашої протидії їх штурмовим діям призводять до великих втрат. І ми зараз спостерігаємо, що активність вони акцентовано перенесли ближче до сходу. Навіть в нашій зоні відповідальності більше штурмової активності в напрямку Старомайорського, ближче все ж таки до Донецької області", — йдеться у заяві керівника прес-центру Сил оборони Півдня.

За словами Гуменюк, це також підтверджує той факт, що минулої доби відбувся один штурм в районі Роботиного і сім — в районі Старомайорського.

"Це велика різниця і концентрація ворога. Але характерним є те, що бронетехніку росіяни поки не застосовують. Вони намагаються діяти в пішому порядку, використовують легкомоторні транспортні засоби, БАГИ, мотоцикли. А в цьому сенсі (наступу, — ред.) техніка до чогось готується", — сказала вона.

Гуменюк підкреслила, що українські військові знають сконцентровану кількість російської техніки, а також розуміють резерви, які у Росії розподілені різними ешелонами. Адже окупанти не всю техніку зосереджують ближче до лінії бойового зіткнення.

"Розташовані вони там вже довготривалий час і мали можливість облаштувати собі місця збереження техніки. І саме тому зараз важлива наша далекобійна робота, яка знищить ворожий потенціал до того, як ворог використає його у наступі. Тому ми продовжуємо точкову роботу по глибоких тилах ворога для того, щоб йому не було що підтягувати як ресурс", — резюмувала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Україна посилює свої бригади в цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2024 15:08