Фото: Генштаб ЗСУ

Чи вдалось відбитись Києву від нічної атаки "шахедів": відповідь КМВА

У ніч на 7 вересня російська армія масовано атакувала Київ ударними безпілотниками типу "Шахед". У столиці лунали вибухи — водночас усі ворожі дрони були збиті протиповітряною обороною й жоден з них не досягнув цілі.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Посадовець зазначив, що "шахеди" почали залітати до столиці ще до опівночі з різних напрямків. До Києва впритул дрони дісталися близько 03:00. Оголошена повітряна тривога в столиці тривала всього 18 хвилин, але за цей час над містом гучно працювала протиповітряна оборона.

"Усі безпілотники, які загрожували столиці, були знищені! Жоден з БпЛА противника не досягнув своєї цілі", — йдеться у повідомленні Попка.

Начальник КМВА також повідомив, що внаслідок атаки російських ударних дронів в Печерському районі було зафіксовано падіння уламків за чотирма різними адресами. Виявлено загоряння на відкритій місцевості, на площі 50 квадратних метрів, яке надалі було ліквідовано.

"Попередньо, в місті без постраждалих та руйнувань. Дані оперативного зведення оновлюються. У сусідніх Києву регіонах триває атака російських дронів. БпЛА можуть змінити курс на Київ. Тому слідкуйте за сигналами повітряної тривоги та бережіть себе!" — додав Сергій Попко.

Як відомо, 6 вересня російські окупанти вдарили по Павлограду Дніпропетровської області: у місті сталося декілька займань, зокрема в одній з багатоповерхівок горіла квартира. Надзвичайники ліквідували займання та врятували п'ятьох людей. Також у внаслідок ракетних ударів у Павлограді є пошкодження на декількох підприємствах. Понівечено понад 30 багатоповерхівок, дитячий садочок та 27 магазинів. Одне авто знищене, ще два — побиті. За останніми даними, у Павлограді після російського обстрілу кількість постраждалих з 50 зросла до 61. Внаслідок атаки одна людина загинула.

Нагадаємо, у п'ятницю також російські загарбники завдали чергового авіаудару по цивільній інфраструктурі прикордоння Сумської області. Внаслідок ворожої атаки є загибла та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2024 07:51