Фото ілюстративне зі соцмереж

Чи вплинув новий ракетний удар на енергосистему країни: відповідь "Укренерго"

Ракетна атака в неділю, 24 березня, суттєво не вплинула на роботу енергосистеми. Однак рашистські "шахеди" атакували енергооб’єкти Дніпропетровщини. До того ж у Харкові діють обмеження, а на Одещині та Хмельниччині під час зростанні споживання електроенергії можливі графіки відключень.

Про це повідомили в "Укренерго".

"Ранкова ракетна атака суттєво не вплинула на роботу енергосистеми. Але протягом ночі росіяни знову прицільно били безпілотниками по енергетичних об’єктах Дніпропетровщини", — йдеться в повідомленні.

Енергетики додали, що уламки пошкодили частину обладнання на одній із підстанцій і високовольтну лінію електропередачі. При цьому в Кривому Розі фіксувались перебої з теплопостачанням, є порушення технологічного процесу на окремих промислових підприємствах. Також під час повітряної тривоги вимикалася повітряна лінія, що забезпечує роботу резервної схеми живлення Запорізької АЕС.

"На Дніпропетровщині фахівці "Укренерго" й обленерго відновили енергоживлення промисловості та теплопостачання побутових споживачів. Також відновлено надійність живлення ЗАЕС — лінія, що вимикалася, повернута в роботу. В Харкові діють мережеві обмеження, викликані пошкодженням об’єктів енергетичної інфраструктури, На Одещині та Хмельниччині графіки відключень можуть застосувати під час зростання споживання. В усіх постраждалих регіонах 24/7 тривають аварійно-відновлювальні роботи", — запевнили в "Укренерго".

Інфографіка: "Укренерго"

Інфографіка: "Укренерго"

Нагадаємо, командувач Повітряних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук розповів після першої хвилі ударів рашистів, що російські окупанти атакували Україну 29 крилатими ракетами Х-101 / Х-555 і 28 ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони знищили 43 повітряні цілі: 18 ракет і 25 ударних безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 11:33