Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Чи враховується разова матеріальна допомога під час нарахування субсидії на родину

В Україні під час призначення субсидії враховують сукупний дохід родини. Разова фінансова допомога ніяк не впливає на нарахування субсидії.

Як повідомляє портал "Уряд.online". При нарахуванні житлової субсидії обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

До такого доходу належить: 

  • заробітна плата, пенсія, стипендія;
  • соціальні виплати, зокрема пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу;
  • допомога по безробіттю та інші доходи.

"Водночас допомога, компенсація, яка є одноразовою та отримана протягом одного календарного року, до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства не враховується", — йдеться у повідомленні.

Житлова субсидія є адресною соціальною допомогою від держави для громадян, які не мають можливості самостійно сплачувати житлово-комунальні послуги. Водночас субсидію можуть отримувати не тільки власники оселі, а й люди, які орендують оселю.

Нагадаємо, деяким громадянам України доступна грошова допомога в розмірі 3600 гривень від Організації Об'єднаних Націй. Йдеться про допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.09.2024 02:28