Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Виплати до Дня Незалежності: хто з українців отримає кошти

Деякі громадяни отримають разову грошову допомогу до Дня Незалежності. Зокрема, виплати отримають особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветерани війни та особи, що працюють в спеціальних умовах.

Як повідомляє Пенсійний фонд України, пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога буде виплачена у серпні разом із пенсією — без додаткового звернення.

Також допомогу нарахують ветеранам війни, які проходять службу, або працюють та не є пенсіонерами. Кошти буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу (працюють), на підставі поданих заявок, в тому числі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду.

Ті, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу (не працює), гроші отримає за місцем проживання на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Раніше міністр соціальної політики Оксана Жолнович повідомляла, що в Україні буде переглянуто соцвиплати через їхню надмірну кількість. Держава не може підтвердити їх фінансовим ресурсом.

"Ми взяли на себе надмірну кількість соціальних зобов’язань, щодо соціальних виплат, які не завжди можуть бути підтверджені фінансовим ресурсом. І цей дисбаланс тягне за собою величезну кількість судів, які не можуть бути виконаними з погляду можливості економіки покривати такі видатки", — наголосила Жолнович.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що кожен українець, який постраждав внаслідок ракетної атаки по "Охмадиту", яку рашисти здійснили 8 липня, отримає фінансову допомогу від держави. Громадяни зможуть отримати виплати у розмірі 10 800 гривень на кожного члена родини. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.08.2024 04:27