Наслідки обстрілу "Охматдиту". Джерело: соцмережі

Українці, які постраждали від ракетної атаки по "Охматдиту", отримають виплати: названо суму

Кожен українець, який постраждав внаслідок ракетної атаки по "Охмадиту", яку рашисти здійснили 8 липня, отримає фінансову допомогу від держави. Громадяни зможуть отримати виплати у розмірі 10 800 гривень на кожного члена родини.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Кожній родині з дітьми, яка постраждала від атаки 8 липня, разом з ЮНІСЕФ буде виділена допомога у розмірі 10 800 гривень на кожного члена родини", — заявив він.

Також Шмигаль додав, що уряд спрямував з резервного фонду держбюджету 100 мільйона гривень на першочергові відновлювальні роботи в "Охматдиті".

"Далі будемо збільшувати фінансування в міру того, як буде підготовлено проєкт відбудови", — заявив він.

Варто зазначити, що менш ніж за добу українці задонатили на відновлення дитячої лікарні "Охмадит" від ініціативи United24 та Monobank понад 250 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, 9 липня керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль повідомляла, що є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Своєю чергою посол Німеччини в Україні Мартін Єгер прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Він заявив, що це війна проти цивільного населення. Такий вигляд, за його словами, має готовність Росії до переговорів і її бажання миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.07.2024 15:30