Фото: Анналена Бербок / скріншот з відео

Чи втомилось німецьке суспільство підтримувати Україну: заява глави МЗС

Попри економічні труднощі у німецькому суспільстві не відчувається внутрішньої втоми від підтримки України на тлі повномасштабної агресії Російської Федерації. Громадяни Німеччини розуміють, що на місці українців міг опинитися будь-хто інший.

Таку заяву зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє CNN. Вона, зокрема, відповіла "рішучим ні" на питання, чи відчувається в Німеччині внутрішня "втома від України" на тлі економічних негараздів.

Водночас Бербок визнала, що в Німеччині, як і в усьому світі, спостерігається висока інфляція, а німецька економіка до того ж була вкрай залежна від російської нафти й газу.

"Ми — демократична країна, тому кожен має свій власний погляд на речі у світі. Але від самого початку переважна більшість німців, європейців цілком розуміли, що на їхньому (українців, — ред.) місці могли б бути ми", — сказала вона.

Бербок також наголосила, що у такі часи ви повинні ухвалити правильне рішення, щоб підтримати Україну та мир. 

"Але ви повинні пояснити людям, чому ми повинні це робити. І ви також повинні працювати з іншими соціальними програмами, щоб протидіяти негативним наслідкам для звичайних людей і сімей. І це те, що ми намагаємося робити", — додала міністр закордонних справ Німеччини.

Нагадаємо, у Німеччині впав рейтинг уряду канцлера Німеччини Олафа Шольца. Він рекордно низький з моменту його обрання у вересні 2021 року. Про це свідчить опитування громадської думки інституту Insa, опубліковане Bild am Sonntag. За даними джерела, підтримка соціал-демократів Шольца впала до 17%, що на 8,7 відсоткового пункту менше, ніж їхній результат на федеральних виборах два роки тому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 06:42