Фото: ДТЕК

Чи є на сьогодні в Україні дефіцит електроенергії: заява влади

Станом на 27 березня дефіциту електроенергії в енергосистемі України не спостерігається. Водночас у чотирьох регіонах застосовуються аварійні відключення електроенергії через пошкодження внаслідок ворожих обстрілів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

"Минулої доби через значні пошкодження та неможливість передати необхідні обсяги електроенергії за вказівками диспетчерів "Укренерго" застосовувалися погодинні та аварійні відключення електроенергії на Одещині, Харківщині, Дніпропетровщині та у пікові години у Хмельницькій області", — йдеться у повідомленні.

Натомість у міністерстві наголосили, що попри значні пошкодження дефіциту електроенергії в Україні немає. Аварійна допомога не залучатиметься.

Пошкодження електромереж через російські обстріли

Через бойові дії знеструмлено шахту на Донеччині, де перебували 12 осіб, але станом на ранок шахту заживили.

На Чернігівщині через атаки рашистів за добу відключено понад 400 споживачів у шістьох населених пунктах. До того ж, за даними Міненерго, енергетикам вдалося оперативно живити підстанцію в Одеській області, відключення якої через технологічні порушення призвело до короткочасного порушення руху поїздів.

На Сумщині внаслідок обстрілів відключилась ПЛ 110 кВ, знеструмлень не було. Під час огляду виявлено обрив дроту, повітряна лінія — в аварійному ремонті.

Нагадаємо, з 28 березня у Дніпрі та Києві планують завершити опалювальний сезон. відповідне рішення ухвалили через очікуване підвищення середньодобової температури. 

Крім того, раніше повідомлялося, що у Харкові та Краматорську також достроково відключають опаленняЦе необхідно для того, щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка постраждала внаслідок російських терористичних атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.03.2024 15:55