Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Чи є загроза наступу росіян на Сумську область: у ДПСУ розповіли про ситуацію поблизу кордону

Зараз російські окупанти не розгортають додаткові сили поблизу кордону зі Сумською областю. Однак ситуація в будь-який момент може змінитися, до того ж рашисти підтримують високу інтенсивність обстрілів прикордонних регіонів України.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"У напрямку кордону з Білоруссю ситуація незмінна, за останній час не бачимо такої суттєвої загрози, ми не фіксуємо переміщення поряд із нашим кордоном із того боку, але продовжуємо бути пильними, бо маємо залишатися готовими до розвитку будь-яких ситуацій", — зауважив речник ДПСУ.

Водночас він додав, що вздовж кордону в Чернігівській і Сумській областях зберігається високий рівень обстрілів з боку Російської Федерації.

"Чернігівська та Сумська області — це щоденні обстріли, як і Харківська область. Більшість обстрілів, якщо порівнювати Чернігівську та Сумську області, припадає на Сумську", — зазначив речник.

Демченко пояснив, що саме там ворог використовує артилерію, авіацію, а також ударні дрони для того, щоби здійснювати удари по території України.

"Більшість із них припадає саме по населених пунктах, через що можу сказати, що Росія продовжує підтверджувати свій статус країни-терористки, адже цілить по мирних людях... Якихось дій, які би Росія могла вчиняти щодо розгортання або розширення зони активних бойових дій у напрямку Сумської області, на цей час ми не фіксуємо", — підсумував Демченко.

Нагадаємо, в червні аналітики американського Інституту вивчення війни, зазначали, що російські окупанти концентрують обмежені, недоукомплектовані та незгуртовані сили на Сумському напрямку. Це їм потрібно, аби відтягнути українські сили з інших напрямків і розтягнути фронт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2024 22:16