Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти готують обмежений напад на Сумську область: в ISW пояснили головну мету Росії

Російські окупанти концентрують обмежені, недоукомплектовані та незгуртовані сили на Сумському напрямку. Це їм потрібно, аби відтягнути українські сили з інших напрямків і розтягнути фронт.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Вони нагадали, ще в травні командири українських підрозділів на півночі Харківської області повідомляли, що російські війська розпочали накопичуватися на Сумському напрямку. Їх зафіксована обмежена кількість, але метою є не захоплення територій, а відтягування українських сил з інших напрямків, а також закріплення біля кордонів.

Військові оглядачі тепер заявляють, що російське угруповання в Курській області налічує 9000-10000 осіб. Вони складаються з трьох недоукомплектованих мотострілецьких полків, восьми мотострілецьких, танкових і піхотних батальйонів; одного батальйону військово-десантних військ, перекинутих з різних частин, з'єднань і військових округів; і щонайменше двох штурмових загонів в ешелоні посиленої роти або недоукомплектованого батальйону.

Аналітики ISW вважають, що навіть обмежена активність російських загарбників може призвести до розтягування українських сил уздовж широкого фронту. Загарбники зможуть розтягнути та прикріпити українські сили до кордону доти, поки Росія загрожує проникненням на інші прикордонні території за межами півночі Харківської області.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, станом на вечір 14 червня на лінії фронту відбулося 81 бойове зіткнення. Найзапекліші бої проходять на Покровському напрямку, де агресор здійснив 29 штурмових та наступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2024 07:19