Фото: росЗМІ

Чи є загроза нового наступу рашистів на Харків: відповідь ЗСУ

Речник Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що на сьогодні немає загрози наступу Росії на Харків. За його словами, ознаки активності та підготовки окупантів до наступу на Північному напрямку відсутні.

В ефірі телеканалу "Еспресо" посадовець пояснив, що Сили оборони відстежують збільшення або зменшення кількості російських військ на північному кордоні. Загарбникам майже неможливо створити приховані переміщення особового складу та техніки.

"Кількість російських військ, які знаходяться на північному кордоні, відстежується. Зараз війна триває у такому "онлайні", і зробити якісь приховані переміщення сил та засобів, для обох сторін, практично неможливо", — зазначив Фітьо.

Він також зазначив, що на кордоні активно зводяться укріплення.

"Є сили та засоби, проводиться інженерне обладнання кордону. Тому для харків'ян загрози з Півночі немає", — заявив речник ЗСУ.

Нагадаємо, російські загарбники відновили інтенсивні наступальні операції на Куп'янському напрямку. Запеклі бої точаться поблизу населених пунктів Синьківка і Табаївка. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов не виключає, що окупанти можуть відновити ширший наступ на Харківську область. Синєгубов підкреслив, що місцева влада та військові повинні бути готові до будь-яких сценаріїв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 15:59