Фото: 33 канал

Чи зможе РФ здійснити наступ на Київ: прогноз генерала Міллі

На сьогодні країна-окупант навряд чи зможе здійснити наступ на столицю України, адже зосереджує наявні сили на сході нашої держави.

Про це повідомив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал армії Марк Міллі на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

"Якщо говорити про Київ, то завжди є потенціал для повітряних загроз, ракетних атак. Київ  столиця і важлива ціль у війні. Я ніколи не недооцінюю спроможності Росії атакувати, але наразі ми не бачимо суттєвих можливостей для цього", — сказав Міллі.

За словами військового, російський наступ уже відбувається, переважно в районі Бахмута, а лінія фронту від Харкова до Херсона є досить стабільною, попри потужні бої. Найбільша динаміка спостерігається навколо Бахмута, де українські Сили оборони постійно відбивають ворожі атаки.

"Це дуже важлива битва на виснаження з надзвичайно високими рівнем жертв, особливо з російської сторони. Битва може тривати тижнями, але українці мають можливості чинити спротив", — заявив Міллі.

Нагадаємо, союзники України обіцяють допомогти нашій країні перейти у контрнаступ навесні 2023 року. Держави Заходу продовжуватимуть надавати Україні підтримку в її боротьбі з агресією РФ.

До того ж, британські розвідники вважають, що війська Російської Федерації кинули серйозні сили на атаку позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку та у районі Кремінної. В окупантів не достатньо сил для різкого прориву фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2023 20:48