Фото: "Суспільне UA"

Чи зможе Росія відновити уражений Іл-22М: пояснення розвідки

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що на відновлення ураженого літака Іл-22М росіянам знадобиться дуже багато часу. 

Посадовець в ефірі телемарафону наголосив, що командний пункт Іл-22 ще "дуже довго" не можна буде побачити у відновленому стані.

"Щодо пошкодженого літака, то, напевно, найкраще для нього було б місце в музеї — в музеї української перемоги. Думаю, що ми, принаймні ще дуже-дуже довго, не побачимо його у відновленому стані", — повідомив він.

Юсов зазначив, що ворог на попередні позиції повертатись не буде з остраху продовження влучних дій українських сил безпеки й оборони й Повітряних сил.

До того ж, за його словами, реакцію країни-агресорки на знищення А-50 та пошкодження Іл-22М можна порівняти з реакцією на знищення крейсера "Москва" у Чорному морі.

"Тому що це знакові успішні події Сил оборони. А так в них ще є модифікації цих літаків, менше десятка, але ще є", — додав представник ГУР.

Збиття російських літаків А-50 та Іл-22: що відомо

Вранці 15 січня командувач Повітряних сил Микола Олещук натякнув на знищення літаків РФ, назвавши цю операцію помстою окупантам за ракетний удар по Дніпру 14 січня 2023 року. Згодом головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний офіційно підтвердив, що Над Азовським морем Збройні сили України знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Політичне керівництво Російської Федерації відреагувало на інформацію про збиття двох літаків загарбників над Азовським морем. Зокрема, речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що у них нібито немає даних про втрату повітряних суден.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов після знищення російського літака А-50 заявив, що у країни-агресорки залишилося ще вісім таких повітряних суден у хорошому стані.

Також раніше розвідка Великої Британії наголошувала, що знищення Україною російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 має велике значення, оскільки він є критично важливим для російського повітряного спостереження над зоною бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 20.01.2024 10:14