Фото: Генштаб ЗСУ

Чи зможе Україна розраховувати на підтримку: Єврокомісар зробив заяву щодо контрнаступу ЗСУ

Україна може розраховувати на підтримку Європейського Союзу незалежно від успіхів на фронті. Наша держава повинна повернути свою територію.

Таку заяву зробив європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон, пише Le Parisien.

"Наша підтримка не залежить від будь-яких умов. Важливо, щоб Україна повернула свою свободу і свою територію. Ми сповнені рішучості надавати їй усю підтримку, яка їй потрібна, ми це робимо і будемо робити", — сказав він.

Для підтвердження своїх слів, Бретон навів приклад щодо рішення ЄС збільшити виробництво боєприпасів для України.

"Ми готуємося до того, що війна триватиме не менше кількох місяців або довше", — додав єврокомісар.

За його словами союзники передадуть Україні мільйон боєприпасів великого калібру, у тому числі й радянського: 155 мм, 152 мм, 122 мм, 120 мм.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає потужний пакет допомоги, покликаний протягом кількох років наблизити нашу державу до стандартів НАТО.

Також Єнс Столтенберг заявляв, що країни-члени НАТО планують дати "чіткий сигнал" про те, що майбутнє України в Альянсі. Це станеться вже у липні на саміті НАТО у Вільнюсі. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 16 червня провів переговори із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Лідери обговорили майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, який має відбутися 11-12 липня. Зокрема, Кулеба зауважив, що під час саміту Україна має зробити крок до вступу в Альянс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2023 16:27