МЗС України. Фото ілюстративне. Джерело: "Вікіпедія"

"Це неприпустимо": в МЗС України прокоментували цинічну маніпуляцію "Грузинської мрії"

Міністерство закордонних справ України назвало неприпустимим використання в політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України. У відомстві засудили такі цинічні маніпулятивні вияви.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України стосовно рекламних банерів партії влади Грузії "Грузинська мрія".

"Міністерство закордонних справ України засуджує та вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень жахливих наслідків безжальної війни Росії проти України, страждань та крові тисяч невинних людей, руйнувань церковних святинь та культурного надбання людства", — йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що грузинський народ може не боятися нової війни, допоки Україна чинить опір російській агресії. Страшна ціна цього опору — це також ціна миру в Грузії.

МЗС України закликало уряд Грузії, партію влади "Грузинська мрія" та всі зацікавлені сторони утримуватися від використання теми агресивної війни проти України та її громадян у внутрішньополітичній боротьбі в Грузії.

"Україна послідовно, неухильно та рішуче продовжуватиме підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. Сподіваємося, що парламентські вибори в Грузії пройдуть у мирний та демократичний спосіб, а грузинський народ продовжить стратегічний курс на приєднання до ЄС та НАТО", — підсумували в Міністерстві закордонних справ.

Як відомо, керівна партія Грузії "Грузинська мрія" у рамках передвиборчої агітації виготовила банери, де поруч розміщені фото завданих Росією руйнувань в Україні та, на контрасті — "нормальне життя" у Грузії. Це серія однотипних плакатів і відеороликів, де кадрам руйнувань в Україні протиставляють грузинські реалії.

Нагадаємо, що у вівторок, 24 вересня, грузинська делегація на чолі з прем’єром Іраклієм Кобахідзе під час виступу президента США Джо Байдена в ООН не приєдналася до оплесків присутніх, коли той наголошував на підтримці України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 20:13