Іраклій Кобахідзе. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Грузинська делегація не аплодувала словам Байдена в ООН про підтримку України (відео)

У вівторок, 24 вересня, грузинська делегація на чолі з прем’єром Іраклієм Кобахідзе під час виступу президента США Джо Байдена в ООН не приєдналася до оплесків присутніх, коли той наголошував на підтримці України.

Фрагмент відео з промови опублікувало видання "Эхо Кавказа".

"Ми не можемо дозволити собі втому. Ми не можемо відводити очей. Ми не послабимо підтримку України, доки вона не здобуде сталий і справедливий мир на основі принципів Статуту ООН", — сказав Байден.

Багато присутніх у залі відреагували на його слова оплесками, а грузинська делегація сиділа нерухомо.

До речі, за інформацією грузинської служби "Голосу Америки", американська сторона скасувала запрошення прем’єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе до президента США Джо Байдена.

Як відомо, Байден традиційно приймає світових лідерів і високопосадовців ООН у Нью-Йорку. Іраклій Кобахідзе, який очолює грузинську делегацію на Генасамблеї ООН, спочатку перебував у списку запрошених, проте адміністрація Байдена скасувала запрошення. Також представники американського президента відмовилися від усіх зустрічей із грузинською делегацією та прем'єр-міністром Кобахідзе, в тому числі й радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

Представник адміністрації США з цього приводу наголосив, що "нещодавні дії та заяви грузинського уряду свідчать про неповагу до демократії та волі грузинського народу". Однак він утримався розповідати про деталі окремих дипломатичних переговорів.

"Голосу Америки" стало відомо, що причиною цього кроку стала антидемократична поведінка грузинського уряду та низка кроків, зокрема, ухвалення закону про "іноагентів", дії Антикорупційного бюро проти неурядових організацій — "Міжнародна прозорість — Грузія" й "Обирай Європу", а також заяви провладної сили про заборону опозиційних партій.

Нагадаємо, в липні стало відомо, що грузинських добровольців, які воювали в Україні проти Росії, викликають на допити до Служби державної безпеки Грузії. Йдеться про підозри у підготовці державного перевороту та тероризмі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 16:28