Надім Хмаладзе. Джерело: Facebook

Грузинських добровольців, які воювали в Україні, викликають на допити

Грузинські добровольці, які воювали в Україні проти Росії, повідомляють про виклики на допит до Служби державної безпеки Грузії. Йдеться про підозри у підготовці державного перевороту та тероризмі.

Про це повідомило видання SOVA. У суботу, 20 липня, про це заявив грузинський боєць Надім Хмаладзе, який воював в Україні.

"Мене, Надіма Хмаладзе, Служба державної безпеки викликає за статтями про державний переворот та тероризм", — написав він у Facebook.

Днем раніше стало відомо, що у Тбіліському міському суді допитали Лашу Чигладзе, активіста "Антиокупаційного руху", який брав участь у бойових діях в Україні.

"Мені сказали, що рік тому розпочато слідство у зв'язку з державним переворотом, і в них виникнули якісь запитання про це… Запитували, коли поїхав, коли приїхав з України", — сказав Чигладзе в інтерв'ю TV Mtavari.

Адвокат Чигладзе Лаша Ткешеладзе назвав справу політичною.

"Вказана справа абсурдна, не має жодного стосунку до закону, і Лашу сьогодні викликали тому, що він боровся в Україні проти Росії", — заявив Ткешеладзе.

Проурядовий телеканал Imedi повідомляє, що Чигладзе проходить у справі про змову з метою повалення влади.

Нагадаємо, що на початку липня США оголосили про перенесення на невизначений термін спільних військових навчань з Грузією Noble Partner. Вашингтон ініціював комплексний перегляд двосторонніх відносин між США та Грузією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.07.2024 10:15