Фото ілюстративне. Джерело: Facebook

Кого вважають найбільшим ворогом своєї країни громадяни Грузії: результати опитування

Головним ворогом Грузії більшість громадян цієї країни вважають Російську Федерацію. До того ж порівняно з попередніми роками цей показник зріс.

Про це повідомило видання "Новости-Грузия" з посиланням на результати дослідження "Кавказький барометр 2024" Кавказького дослідницького ресурсного центру.

В опитуванні Росію головним ворогом Грузії назвали 69% респондентів, тоді як в аналогічному дослідженні 2021 року таких було 66%, 2019 року — 49%, 2017 року — 40%, а 2012 року — 35%.

За останні 12 років кількість тих, хто вважає, що у Грузії немає ворогів, не змінилася — це 4%.

У США ворога Грузії бачать 4% респондентів, а в Туреччині — 2%. У дослідженні 2012 року обидві ці країни набирали по 3%.

На запитання, яка країна наразі є головним другом Грузії, більшість респондентів обрали США (24%), Азербайджан (8%) і Україну (7%). По 4% вказали на Туреччину та Німеччину; Росію назвали тільки 2%. Понад чверть респондентів (26%) вважає, що друзів у Грузії немає.

Опитування відбувалось із 16 квітня до 13 травня в усіх регіонах Грузії, крім окупованих територій, воно охопило 1 509 людей.

"Кавказький барометр" — щорічне дослідження соціально-економічних проблем і політичних поглядів, що здійснюється Кавказьким дослідницьким ресурсним центром у Вірменії та Грузії.

Нагадаємо, що на початку липня США оголосили про перенесення на невизначений термін спільних військових навчань з Грузією Noble Partner. Вашингтон ініціював комплексний перегляд двосторонніх відносин між США та Грузією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.07.2024 14:52