Фото ілюстративне. Джерело: uazmi.org

Поблизу Китаю затонув новітній атомний підводний човен, — ЗМІ

Китай зазнав серйозної невдачі в одній зі своїх пріоритетних програм озброєнь країни. Пекін намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна.

Таку інформацію оприлюднило видання The Wall Street Journal. Журналісти дізналися, що навесні цього року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен.

За інформацією медійників, інцидент, який китайська влада намагалася приховати, стався на суднобудівному заводі поблизу Уханя наприкінці травня або на початку червня.

Видання зауважило, що це сталося в той час, коли Китай наполегливо намагається розширити свій військово-морський флот, в тому числі флот атомних підводних човнів.

Наразі США не знають, чи перевозив підводний човен ядерне паливо під час затоплення, але експерти поза межами американського уряду вважають, що це цілком ймовірно.

Як відомо, цього літа в мережі з'явилась інформація, що Китай пришвидшив будівництво десантного корабля класу 076 на острові Чаншін біля Шанхаю. Новий військовий корабель, відомий як клас "Юньнань", можуть спустити на воду вже 2025 року. Він може вважатися одним із найбільших у світі, що стурбувало США й інші країни.

Нагадаємо, що в червні цього року США та Китай провели переговори щодо ядерної зброї. Це відбулося на неофіційному рівні та вперше за п'ять років. Ядерний арсенал Китаю в період з 2021 по 2023 роки збільшився більш як на 20%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.09.2024 20:52