Автори фільму "Росіяни на війні". Джерело: сайт Венеційського кінофестивалю

У Цюриху на кінофестивалі скасували показ фільму "Росіяни на війні": реакція МЗС України

Міністерство закордонних справ України подякувало організаторам Цюрихського кінофестивалю. Там остаточно скасувати публічні покази фільму "Росіяни на війні".

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України на своїй сторінці у Facebook. У відомстві наголосили, що Росії не місце на міжнародній культурній арені.

Водночас українське МЗС закликало організаторів фестивалю також повністю вилучити фільм "Росіяни на війні" з конкурсу документальних фільмів.

"Єдиною загрозою для "безпеки його глядачів, гостей, партнерів і персоналу" є вплив російської пропаганди, що виправдовує агресію та звірства. МЗС послідовно працює над ізоляцією Росії на міжнародній арені, щоб унеможливлювати використання культурних, спортивних та інших арен задля поширення російської пропаганди та дезінформації", — йдеться у заяві міністерства.

Скасування показу фільму "Росіяни на війні" в Цюриху

Джерело: Facebook Міністерства закордонних справ України

Раніше Міністерство закордонних справ України засудило наміри показати на кінофестивалі в Цюриху фільм "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової.

До речі, фільм уже показали 5 вересня на Венеційському кінофестивалі. Режисерка заявила, що провела сім місяців із російським батальйоном, що воює в Україні, для неї стало шоком побачити, що це "абсолютно звичайні хлопці зі сім'ями, з почуттям гумору".

Стрічка ніяк не показує руйнувань і жертв, що завдають росіяни українцям. Один зі солдатів у фільмі відкрито заперечує звинувачення в тому, що російські війська коять воєнні злочини. Трофімова каже, що, поки створювала стрічку, жодного подібного злочину не бачила.

Нагадаємо, що 16 вересня Міністерство культури та стратегічних комунікацій внесло російсько-канадську режисерку Анастасію Трофімову до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Колишню працівницю пропагандистського каналу Russia Today внесли до цього списку, зокрема, за документальний фільм "Росіяни на війні", який вона зрежисувала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.09.2024 22:10