Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Українець і білорус працювали на Росію: в Польщі ув'язнили двох шпигунів

Суд у Польщі призначив ув'язнення двом особам — громадянам України та Білорусі. Вони шпигували на користь Росії. Раніше їх затримали працівники польського агентства внутрішньої безпеки, яке розслідувало цілу низку таких випадків.

Про це повідомила агенція Reuters. Журналісти уточнили, що, згідно з вироком Окружного суду Любліна, 23-річний українець Максим Л. отримав шість років ув'язнення. Також його зобов'язали сплатити штраф у розмірі 15 000 злотих (3 912 доларів).

Чоловіка звинуватили в участі в організованій групі, метою якої було скоєння злочинів проти Польщі, шпигунстві та зберіганні канабісу.

Водночас 30-річний білорус Владислав П. отримав два роки та десять місяців в'язниці зі штрафом у розмірі 10 000 злотих за участь в організованій групі та шпигунство.

Фігуранти також мають виплатити по 5 000 злотих (близько 1 300 доларів) у фонд допомоги жертвам злочинів.

Українець і білорус були серед 16 зловмисників, яких затримало Агентство внутрішньої безпеки Польщі в межах розслідування діяльності шпигунської групи. Вони мали збирати інформацію про транспортування військового обладнання в Україну.

Раніше, в серпні, у столиці Словенії Любляні суд засудив подружжя з Росії до 19 місяців тюремного ув'язнення після визнання провини у шпигунстві. Росіяни отримали вказівку покинути країну після відбуття терміну покарання.

Нагадаємо, що в червні в Німеччині затримали трьох чоловіків, яких підозрюють у шпигунстві для іноземної розвідки. Вони стежили за українцем. Шпигунів виявили у Франкфурті-на-Майні. Вони є громадянами України, Вірменії та Росії. Чоловіків підозрювали в роботі на російську секретну службу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.09.2024 21:13