Володимир Зеленський і Камала Гарріс. Джерело: Білий дім

Гарріс під час зустрічі із Зеленським оцінила план перемоги України

У четвер, 26 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрівся в Білому домі з кандидаткою в президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс. Віце-президентка запевнила, що підтримує те, як Україна бачить закінчення війни.

Про це Камала Гарріс заявила під час прес-конференції в Білому домі.

Гарріс сказала, що "ніхто не зможе завершити війну без участі України", проте є "хтось" в США, хто хоче, щоб Україна відмовилася від значної частини власної території, погодилась на нейтралітет і "відмовилася від своїх безпекових зв'язків з іншими країнами".

Гарріс запевнила Зеленського, що США розділяють його бачення закінчення війни.

"Ці пропозиції «декого» в США подібні до вимог Путіна. Але це не пропозиції миру — це пропозиції капітуляції", — заявила вона під час виступу на спільній прес-конференції з президентом Зеленським.

Гарріс заявила, що наступними цілями диктатора Путіна можуть стати країни-члени НАТО, якщо не зупинити російську агресію.

Під час зустрічі кандидатка у президенти наголосила на подальшій підтримці України та назвала це стратегічним інтересом США.

Як відомо, раніше тут же Зеленський зустрівся з Байденом, з яким провів переговори. Американський лідер пообіцяв пришвидшити фінансування України до кінця своєї каденції. Зеленський розповів Байдену про план перемоги України.

Нагадаємо, що перед розмовою з Джо Байденом у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідерами демократів і республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом. Він ознайомив їх із ключовими пунктами плану перемоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 23:53