Фото: Facebook Кислиці

Чи змусить ООН Путіна припинити війну: український дипломат зробив заяву

На цей момент Організація об'єднаних Націй не змусить російського диктатора Володимира Путіна припинити війну в Україні. Світ занадто довго дозволяв главі Кремля абсолютно все.

Таку заяву зробив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, пише "Укрінформ".

Дипломат переконаний, навіть якщо Рада безпеки ООН вирішить негайно припинити війну та вивести російські війська з України, Володимир Путін на це не погодиться.

"Уявімо собі, що РФ втратила можливість застосовувати право вето, і на стіл лягає проект рішення РБ про негайне припинення війни й виведення військ. РБ це ухвалює, і що далі?" — сказав Кислиця.

Він наголосив, що навіть якщо дане рішення буде надіслано диктатору Путіну — це не припинить воєнні дії в Україні.

"Рішення надсилається Путіну, він його читає. І що — підіймає слухавку урядового телефону й дає наказ Шойгу його виконати? Облиште ці ілюзії", — сказав він.

Кислиця також нагадав, що світ вже понад 20 років дозволяв і пробачав Путіну практично все.

"По суті, це було потурання його планам створення автократії, якій абсолютно плювати на будь-які рішення регіональних і глобальних організацій. Тому як би ми не ставилися до права вето, зрештою не в ньому проблема", — додав він.

Нагадаємо, останнім часом у групі "Рамштайн" виникли певні розбіжності, зокрема щодо того, чи потрібно і коли відправляти західні винищувачі в Україну, а також щодо затримок з постачанням деяких озброєнь. Насамперед це стосується німецьких та іспанських танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 16:04