Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Чого найбільше боїться Орбан у Плані перемоги Зеленського: заява політика

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан переконаний, що План перемоги українського президента Володимира Зеленського нібито передбачає розширення війни. Водноча угорці повинні визначитись, чи хочуть воювати проти Російської Федерації.

Про це повідомляє Magyar Nemzet.

"Зростають шанси, що війна пошириться, і якщо це станеться, хто знає, де вона зупиниться. Ми не були так близько до світової війни за останні сімдесят років. Король голий: брюссельські бюрократи втягнули Захід у безнадійну війну", — сказав Орбан.

Як зазначив політик, План перемоги Зеленського полягає в тому, щоб продовжити війну, запросити Україну в НАТО та перенести війну на російську землю. Орбан наголосив, що нібито своїм планом Київ хоче після перемоги замінити американців і взяти на себе безпеку всієї Європи, володіючи посиленою армією.

"Тож ми, угорці, можемо одного дня прокинутися і побачити слов'янських солдатів зі Сходу на угорській території. Ми цього не хочемо", — заявив Віктор Орбан.

Прем’єр-міністр Угорщини додав, що тиск з боку Брюсселя на Будапешт і на уряд країни зростає. Орбан зазначив, що угорці повинні вирішити, "чи хочемо ми воювати проти Росії".

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Раніше глава угорського уряду Віктор Орбан закликав канцлера Німеччини й президента Франції "від імені всього Європейського Союзу якнайшвидше розпочати переговори з росіянами, щоб ми могли знайти вихід з цієї ситуації".

Нещодавно прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що План перемоги України, який президент Володимир Зеленський 16 жовтня представив у парламенті, його лякає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 22:49