Віктор Орбан. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

"Ми програємо цю війну": Орбан заявив, що План перемоги України його лякає

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що План перемоги України, який президент Володимир Зеленський 16 жовтня представив у парламенті, його лякає.

Таку заяву Орбан оприлюднив у Facebook.

"Президент Зеленський представив свій план перемоги. Те, що він учора окреслив в українському парламенті, більше ніж лякає", — написав він. 

Водночас Орбан наголосив, що Євросоюз має переглянути свою "погано організовану, погано втілену, погано прораховану" стратегію щодо України, щоб завершити збройне протистояння з РФ.

"Але це не означає більше воєн, більше небезпечної зброї і зброї далекого радіусу дії, але це означає, що нам потрібно перейти від стратегії війни до стратегії миру. Нам потрібне припинення вогню і мирні переговори!" — зауважив угорський прем'єр.

До того ж Орбан закликав канцлера Німеччини й президента Франції "від імені всього Європейського Союзу якнайшвидше розпочати переговори з росіянами, щоб ми могли знайти вихід з цієї ситуації".

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив план перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки.

Також під час свого виступу у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2024 19:39