Рустем Умєров. Джерело: Facebook

Чому дозвіл США на українські удари вглиб Росії не загострить війну: відповідь Умєрова

Дозвіл Сполучених Штатів Америки на удари українських сил західною зброєю по території Росії не може загострити війну в Україні. Така логіка пов’язана з тим, що Кремль іще раніше її загострив.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров в інтервʼю телеканалу Fox News.

"Росія вже загострила її. Окупанти не фокусуються на людях, тому завдають ударів по лікарнях, по цивільних об'єктах. Ми хочемо захистити людей. Ми хочемо завдати ударів по військових цілях. Тому ми хочемо функціональних рішень, щоби захистити наші міста. Тому що вони б'ють по наших містах, по критичній інфраструктурі та вбивають людей", — сказав він.

Саме тому, за словами Умєрова, Україні потрібно більше протиповітряної оборони, більше зброї для захисту українців. І західні союзники в цьому здатні допомогти Україні.

"Ми здатні та можемо перемогти. У нас є план, ми озвучуємо, що нам потрібно більше зброї. І вагання надати нам зброю, вагання щодо надання нам дозволів та зняття заборон — це забирає час. Час дуже важливий, але ми здатні та можемо це зробити", — наголосив міністр.

Нагадаємо, що союзники пообіцяли Україні додаткові системи Patriot. Міністр оборони Рустем Умєров на початку липня перебував з офіційним візитом у США. Тож Володимир Зеленський доручав йому дізнатися від партнерів конкретні дати, коли Україна отримає нове озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2024 13:49