Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський доручив Умєрову з’ясувати точні дати, коли Україна отримає нові системи Patriot

Союзники пообіцяли Україні додаткові системи Patriot. Міністр оборони Рустем Умєров зараз перебуває з офіційним візитом у США. Тож Володимир Зеленський доручив йому дізнатися від партнерів конкретні дати, коли Україна отримає нове озброєння.

Про це український президент розповів під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Доручив міністру оборони України, який зараз перебуває в Америці з візитом, отримати конкретні дати: коли нам нададуть ті додаткові системи Patriot, про які у нас домовленість із партнерами", — сказав Зеленський.

Він також розповів про доповідь керівника зовнішньої розвідки. Той розповів про те, що нам загрожує, та про можливості, якими можемо скористатись. Український президент побачив у цьому хороші перспективи.

Також очільник уряду Денис Шмигаль доповів щодо заходів захисту енергетичних обʼєктів: активний захист, РЕБ і все інше. Він також доповів і щодо відбудови та нашої роботи з європейськими партнерами заради розширення імпорту електрики в Україну.

"Зараз ми повністю вибираємо обсяг імпорту, який погоджено з ЄС, і я вдячний усім сусідам за цю допомогу. Ми робимо все, щоби збільшити імпорт, і це має бути європейське рішення. Урядовці наші працюють над відповідною згодою. Дякую всім, хто дійсно повно працює заради України та українців! Дякую всім, хто вірить в Україну, хто наближає потрібні Україні результати!" — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Києва 2 липня закликав Україну припинити вогонь та почати переговори з Російською Федерацією. При цьому він наголосив, що українські мирні ініціативи потребують для реалізації багато часу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 18:55