Фото: Pexels

Чому рвуться млинці під час смаження: поширені помилки та корисні поради

Млинці — апетитна страва, яку люблять не тільки діти, а й дорослі. Їх можна приготувати для ситного сніданку або легкої вечері, на щодень або до святкового столу.

Фахівці сайту Pysznosci поділилися важливими порадами, якими варто скористатися для того, щоб млинці не рвалися, а тісто було ніжним та смачним.

Чому рвуться млинці при смаженні?

Побутує думка, що перший млинець ніколи не є ідеальним. Проте, якщо наступні теж будуть невдалими, можна залишитися без смачного сніданку. Існує кілька помилок, через допущення яких тісто для млинців рветься та погано відривається від пательні.

Помилка №1: занадто тонкий корж

Якщо тісто для млинців буде дуже рідким, воно, найімовірніше, порветься під час смаження. Це означає, що інгредієнти були додані не в правильній пропорції. Найпоширеніша причина — додавання занадто великої кількості молока або занадто мало яєць. Тому завжди варто користуватися перевіреним рецептом та чітко дотримуватися пропорцій. Завдяки цьому тісто для млинців матиме ідеальну консистенцію.

Помилка №2: стара та зношена пательня

Млинці ніколи не будуть вдалими, якщо їх готувати на старій, зношеній і подряпаній пательні. У такій ситуації варто придбати новий посуд. Для смаження млинців добре підійде тефлонова або гранітна пательня. Також важливо, щоб вона не була глибокою. Сьогодні вибір доволі різноманітний — це спеціальні пласкі пательні для приготування млинців.

Помилка №3: недостатньо розігріта пательня

Для того, щоб млинці були ідеальними — їх завжди потрібно смажити на розпеченій посудині. Необхідно покрити поверхню пательні невеликою кількістю жиру. Щоб млинці не прилипали до пательні, дехто додає у тісто невелику кількість розтопленого вершкового масла чи олії. Завдяки цьому тісто не рветься.

Як зробити ідеальне тісто для млинців: 5 корисних порад

  • Якісні та свіжі продукти.
  • Просіювання сухих інгредієнтів.
  • Поступове додавання рідних інгредієнтів.
  • Використання блендера.
  • Тісто має відпочити не менш ніж 30 хвилин.

Нагадаємо, відома українська кондитерка, переможниця другого сезону "Майстер Шеф" Ліза Глінська поділилася рецептом торта "Пломбір" без випічки. Про те, як його приготувати — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 07.02.2024 19:00