Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center

Чому окупанти знову влучили по Одесі: роз'яснення Гуменюк

У ніч на 5 березня російські терористи вкотре атакували Одеську область. Ворожі безпілотники маневрували над житловими кварталами міста, що ускладнювало їх ліквідацію.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, Одещина цієї ночі потерпала від потужної дронової атаки, 18 дронів було знищено силами ППО. 

"На жаль, не вдалося уникнути влучань. Цього разу ворог використовував таку ж саму підступну тактику, коли дрони маневрували поміж житловими та промисловими кварталами міста-мільйонника", — заявила Гуменюк.

Вона наголосила, що внаслідок російської атаки є влучання в об'єкт інфраструктури та пошкоджено приватну власність. 

"Ворог також маневрував у районі передмістя Одеси. Враховуючи те, що там багато об'єктів припортової інфраструктури, загрожували й з цього напрямку. Зрештою, влучання відбулося в об'єкт рекреаційної інфраструктури, там зруйновано кілька будівель, виникла пожежа, але на щастя, через те, що об'єкт з початку повномасштабного вторгнення не використовується, люди не постраждали. Втім, ударна хвиля пошкодила і приватну власність", — йдеться у заяві Гуменюк.

Українським військовим відомо, де розташовані пускові майданчики "шахедів". Більшість запусків окупанти проводять з території окупованого Криму, іноді також використовують східне узбережжя Азовського моря. 

"Цього разу дрони прямували з Криму і використовували для своєї мандрівки акваторію Чорного моря. Де існують подібні майданчики — ми інформацією володіємо. Також, ми усвідомлені, що ворог організовує потужну ППО цих об'єктів, оскільки розуміє, що це основний спосіб терору для нього. Адже ракетні атаки майже згорнуті, їх використання для нього ускладнене через наш тиск на його авіацію. Полювання ведеться, а сезон "бавовни" в Криму ніхто не скасовував", — резюмувала Наталія Гуменюк.

Раніше Сили оборони Півдня оприлюднили наслідки атаки Одещини дронами типу Shahed-131/136. Під ворожий удар потрапив Одеський район, де зафіксували декілька влучань.

Нагадаємо, вночі 2 березня російська армія завдала удару "шахедами" по Одесі. Внаслідок атаки терористів зруйновано дев'ятиповерхівку. Через ворожий обстріл загинуло 12 людей, п'ятеро з них — діти. Також поранення отримали ще вісім мешканців багатоповерхівки, які на момент обстрілу перебували у власних квартирах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 09:59