Фото: armyinform.com.ua

Чому під час останніх масованих обстрілів України росіяни не випускали ракети з моря: пояснення ВМС

Під час останніх масованих обстрілів України 29 та 2 січня війська країни-агресорки не застосовували надводні та підводні ракетоносії, які базуються у Чорному морі. Це може бути зумовлено проблемами із забезпеченням флоту.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Зазначається, що основна військово-морська база — це Севастополь і ворожі ракети розташовані саме в Севастополі. Він додав, що після потужних ударів ЗСУ по Чорноморському флоту РФ війська-країни агресорки перемістили кораблі до Новоросійська. Проте наразі немає підтвердженої інформації, що окупанти перемістили в Новоросійськ ракети та обладнання, здатне завантажувати ці крилаті ракети на носії.

"Тому це може бути основною причиною, що стало наслідком протидії Сил оборони та безпеки Чорноморському флоту так званої РФ в акваторії Чорного моря", — заявив Плетенчук.

Посадовець також зауважив, що станом на ранок 3 січня в акваторії Чорного моря ракетоносіїв противника взагалі не було зафіксовано, хоча погодні умови для виходу кораблів є сприятливими. Водночас Плетенчук уточнив, що у середу всього три кораблі перебувають у Чорному морі, які не є носіями крилатих ракет, а також один — в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, раніше керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк попередила українців, що російські війська можуть завдати нових масованих обстрілів із настанням морозної погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 16:10